Ik lunch graag met een groentesoep. Het is lekker en je hebt meteen je portie groente van de dag binnen. Deze spinaziesoep geeft je een boost aan vitamine A, ijzer, magnesium en zink. What’s not to like? Door de toevoeging van de kabeljauw kan het ook goed als hoofdgerecht worden geserveerd.
4 porties | 30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 aardappel
- 1 kg spinazie
- 500 ml groentebouillon
- 250 g kabeljauwfilet
- 5 takjes dille
- rasp van 1 citroen
- 6 cherrytomaatjes
- 1 bakje tuinkers
- 4 el mix van pompoenpitten, walnoten en sesamzaadje
Bereiden
1. Maak de soep. Snij de ui en knoflook klein en de aardappel in kleine blokjes. Fruit ze allemaal aan in een grote soeppan (minimaal 2 liter) met wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de spinazie in porties toe en laat slinken. Voeg wanneer alle spinazie geslonken is de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Voeg de dille toe aan de soep en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
2. Bak de kabeljauw. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met wat zout en peper. Bak vis in wat olijfolie vervolgens in 8 minuten aan beide kanten gaar.
3. Serveer de soep. Schep de soep in kommen en leg hier kabeljauw in. Snijd de tomaatjes in vieren en verdeel over de soep. Bestrooi met citroenrasp, tuinkers en de zaden, noten en pitten.
Eet smakelijk!