Deze mocktail met komkommer, munt en gember doet een beetje denken aan een Mojito. Hij is alleen minder zoet en de alcohol is vervangen met een shot gemberdrank. Natuurlijk smaakt dit niet hetzelfde, maar het geeft wel een vergelijkbare diepte in de smaak van de mocktail. Hierdoor blijf je doordrinken. Deze mocktail is ook heel lekker om in grotere hoeveelheden te maken en in de loop van de dag/avond op te drinken. Je zal merken dat de komkommer, munt en limoenschijfjes dan steeds meer van hun smaak zullen afgeven.
Je kan de gembershot zelf maken als je een juicer hebt. Doe hier dan gember met wat limoen in. Maar makkelijker is om het gembersap gewoon in te kopen, bijvoorbeeld bij Paulies Ginger (let op, neem de RAW versie, zonder toegevoegde suiker).
1 glas | 5 minuten
Ingrediënten Aardbei-gember mocktail
- 30 ml gembersap (bijvoorbeeld die van Paulies Ginger)
- 1-2 takjes verse munt
- 3 schijfjes komkommer
- 3 schijfjes limoen
- 3 ijsklontjes
- Bruiswater tot het glas vol zit (spa rood)
Bereiden
Enjoy!
Op zoek naar meer Hashimoto-proof drankjes?