Voor de Tomatenpilav met kip heb je slechts één pitje nodig. Ideaal dus voor kleine keukens en als je op vakantie bent.
Deze stijl van rijst maken is afgeleid uit Turkse gerechten. Het wordt een lekker romig geheel, waarin de saus en de rijst een geheel zijn.
2 personen | 1 uur
Ingrediënten Tomatenpilav met kip
- 200 g kipfilet
- 2 tl paprikapoeder
- sap van 1 citroen
- 1 el olijfolie
- 2 tomaten
- 1 ui
- ½ paprika
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl oregano
- handje olijven zonder pit
- 200 g rijst
Bereiden
1. Marineer de kip. Snijd de kip in blokjes van 3×3 cm. Meng het paprikapoeder, citroensap en de olijfolie erdoor. Laat minimaal een half uur gekoeld rusten.
2. Week de rijst voor. Laat de rijst ondertussen 30 minuten weken in warm water.
3. Maak de saus. Terwijl de kip marineert en de rijst weekt, snijd je de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water. Ontvel ze, snijd ze in stukjes en zet apart. Snipper de ui en bak deze in een ruime pan 5 minuten in een flinke scheut olie. Voeg dan de tomaten toe samen met de tomatenpuree, oregano en olijven. Bak net zo lang tot het meeste vocht is verdampt.
4. Maak de rijst. Spoel de rijst goed af. Voeg het daarna toe aan de pan met de saus en bak even mee tot de rijst glazig is. Voeg dan water toe aan de pan, net zoveel als dat het 1 cm boven de rijst uitkomt. Breng aan de kook en laat zachtjes garen. Afhankelijk van je rijst duurt het 15-30 minuten tot gaar is. Voeg eventueel extra water toe als het water is verdampt, maar de rijst nog niet gaar is. Als de rijst gaar is, zet je het vuur uit en dek je het geheel even af terwijl je de kip maakt.
5. Bak de kip. Bak de gemarineerde kip rondom gaar.
6. Serveer. Schep de pilav op de borden met de gebakken kip erbovenop.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof gerechten met kip?