Als je een speciaal dieet volgt, is lunchen vaak best een uitdaging. Dat makkelijke broodje met kaas zit er even niet in. En je hebt vaak ook geen zin en tijd om lang in de keuken te staan. Dus deze lunch is vaak mijn oplossing. Vol van smaak, gezond en snel klaar.
Het is een mix van ui, kruiden, gehakt, kokosmelk en verse spinazie. Daarmee heb je zowel vitamines en mineralen binnen, als eiwitten als gezonde vetten. Daar kan je weer even mee vooruit. Alleen voor degene die graag koolhydraten bij de lunch hebben schiet ie misschien te kort.
Als je een AIP dieet volgt, let dan wel even op bij de inkoop van je gehakt en kokosmelk. Beide wil je zonder onnodige toevoegingen.
1 portie | 15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook (optioneel)
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 150 g gehakt
- scheut kokosmelk
- handje verse jonge spinazie
Bereiden
1. Bakken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak deze ingrediënten in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak ze kort mee. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Voeg tot slot een scheutje kokosmelk toe om het geheel smeuïg te maken.
2. Serveren. Plaats het gebakken gehakt in een kom. Snijd de spinazie klein en meng deze door het gehakt.
Eet smakelijk!