Wat een ontdekking deze broodjes! Makkelijk te maken en vooral heel lekker en gezond. Dat is nog eens wat anders dan die glutenvrije broodjes die je in de supermarkt koopt. Je kan ze ook goed invriezen, al worden ze dan wel wat droger.
Ik laat voor deze broodjes de linzen eerst weken met een scheut azijn. Dat is ook een tip voor andere recepten met linzen, want dat zorgt ervoor dat je ze beter kan verteren = minder last van je darmen en scheten laten. Wel zo prettig!
3-4 broodjes | 65 minuten + paar uur weken
Ingrediënten
- 160 gr gedroogde rode linzen
- 15 ml + scheutje appelciderazijn
- 16 gr psylliumvezels
- 2 el olijfolie
- 3 gr zout
- 3 gr baking soda
Bereiden
1. Week de linzen. Spoel de linzen goed af onder de kraan. Doe ze in een kom met een ruime hoeveelheid water en een scheut azijn. Laat een paar uur weken. Hierdoor kun je de linzen makkelijker verwerken in het deeg, en zijn ze makkelijker te verteren voor je lichaam.
2. Maak het deeg. Giet de linzen af en spoel nogmaals goed af onder de kraan en laat uitlekken. Pureer de linzen met 50 ml water tot een gladde puree. Meng de overige ingrediënten erdoor en roer goed door. Laat 30 minuten rusten, zodat de vezels goed het vocht kunnen opnemen.
3. Maak de broodjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het deeg in 4 delen en vorm er met natte handen bolletjes van. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 25 minuten gaar.
Eet smakelijk!