Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Mosselen in cider en kokosroom⁠

Mosselen in cider en kokosroom⁠
Mosselen in cider en kokosroom is een Hollandse klassieker met een kokostwist. Zo lekker!


Over het algemeen wordt het mensen met Hashimoto afgeraden om alcohol te nuttigen. Maar af en toe in het koken een beetje alcohol gebruiken kan voor de meeste mensen geen kwaad. Omdat een groot deel van de alcohol verdampt en je het slechts in hele kleine hoeveelheden binnenkrijgt. In dit gerecht bijvoorbeeld gebruik je de cider om de mosselen in gaar te stomen, maar bij het eten neem je slechts een heel klein beetje van de saus. Maar mocht je om welke reden dan ook helemaal geen alcohol willen, sla dit recept dan even over.

4 personen | 35 minuten

Ingrediënten Mosselen in cider en kokosroom

  • 2 kg mosselen
  • 4 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • ongeveer 30cl (flesje) droge appelcider
  • 4 el kokosroom*

*Je krijgt kokosroom als je een blik kokosmelk voor een paar uur in de koelkast zet. Dan scheidt de room zich van het water en kun je die er zo uitscheppen.

Bereiden

Eet smakelijk!

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.