Deze Indiase mango-mosterdis heerlijk romig, licht zoetig en medium pittig van smaak. Ik kan iedereen aanraden om hiervan een potje in de koelkast te hebben staan. Serveer hem op alles. Bij de worst, zuurkool, bij vis, op een broodje, nomnomnom. Je kan hem ook gebruiken als smaakmaker in sauzen en marinades. In de koelkast hou je hem ongeveer een half jaar goed.
1 grote pot | 15 minuten
Ingrediënten Indiase mango-mosterd
- 25 g zwart mosterdzaad
- 15 g geel mosterdzaad
- 1 onrijpe mango
- 1-2 groene rawit pepers (optioneel)
- 1 tl kurkuma
- ¼ tl zout
- 40 ml natuurazijn
- 80 ml mosterdolie*
- ½ tl kokosbloesemsuiker of honing (optioneel)
*Mosterdolie kun je in veel Aziatische/Indiase supermarkten vinden, al moet je er soms even naar vragen. Als je die niet kunt vinden, neem dan een neutraal smakende olie, zoals zonnebloemolie of een hele milde olijfolie. Online o.a. te koop bij de Indian Food Store
Bereiden
1. Bereid de saus voor. Maal het mosterdzaad fijn, dit kan met een vijzel of met een maalmachientje. Schil de mango en pureer deze samen met eventuele pepers tot een gladde puree.
2. Maak de saus. Meng in een pannetje de mango puree met het fijngemalen mosterdzaad, kurkuma en het zout. Roer de azijn, de helft van de mosterdolie en de kokosbloesemsuiker/honing erdoor en laat het geheel 5 minuten pruttelen. Haal het van het vuur en roer de andere helft van de mosterdolie erdoor. Laat de saus volledig afkoelen.
3. Bewaar. Zet de afgekoelde saus in een steriele pot in de koelkast en laat het 2 dagen staan om helemaal op smaak te komen. Daarna is de saus lang houdbaar, ongeveer een half jaar.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer Indiase Hashimoto-proof recepten?