Gelukkig zijn er steeds meer goede alternatieven op de markt voor couscous. Mijn favoriet so far is de variant van mais en rijst van Green Age. Maar mocht je een andere variant vinden in de supermarkt, daar werkt dit gerecht vast ook goed mee. Wel is het een kunst om de couscous lekker stevig en luchtig te krijgen (ook met gewone couscous). Daarom stoom ik het gaar in plaats van het te overgieten met kokend water, zoals op de meeste verpakkingen staat als bereidingswijze. Kost iets meer tijd, maar het verschil is groot. Ik raad je aan om dit te volgen, maar als je haast hebt, wees gerust eigenwijs en neem de snelle route.
2 porties | 35 minuten
Ingrediënten
- 150 g glutenvrije couscous
- 400 ml groentebouillon
- 50 g chorizo
- 1 paprika
- 16 kalamata olijven
- scheutje rode wijnazijn
- 2 lente-uitjes
- 50 g spinazie
- 3 takjes munt
- 1 citroen
Bereiden
1. Stoom de couscous gaar. Doe de couscous in een schaal en schenk er 2 el olijfolie overheen en een scheut koud water. Meng dit met je handen door. Stoom daarna de couscous 10 minuten boven een groentebouillon. Ik doe dit zelf door de couscous in mijn vergiet te doen, deze in een steelpan te hangen en daarbovenop een deksel te doen. Schep tussendoor om.
2. Maak de topping. Snijd de chorizo in plakjes en bak deze in een koekenpan. Snijd de paprika in repen en voeg deze toe aan de pan. Voeg na een paar minuten olijven en een scheutje rode wijnazijn toe en laat nog een paar minuten op het vuur staan.
3. Maak de couscous af. Doe de gestoomde couscous in een kom en voeg geleidelijk nog 10 el van de bouillon hieraan toe. Proef of de couscous voldoende gaar en op smaak is en voeg eventueel nog extra van de warme bouillon en olijfolie toe. Hak de lente-uitjes, spinazie en de munt fijn en roer deze door de couscous. Knijp een halve citroen uit boven de couscous en roer door.
4. Serveer de couscous met daarop de topping. Neem hierbij ook goed het sap mee dat in de koekenpan zit, dit trekt heerlijk in de couscous. Serveer met partjes citroen.
Eet smakelijk!