Aan de ene kant is deze glutenvrije wortel-bietencakegezond door de combinatie van groenten en amandelmeel. Aan de andere kant heeft het een lekker zoetje door de wortel en bieten, maar ook de kruiden, vanille en een beetje ahornsiroop.
Dit recept is zo makkelijk om te maken. Het is een kwestie van alle ingrediënten met elkaar mixen en in de oven zetten.
Het wordt aangeraden om suiker te minimaliseren bij Hashimoto, dus eet de cake met mate. Meer weten hierover? Lees mijn suikerblog.
1 cake | 60 minuten (inclusief 45 minuten in de oven)
Ingrediënten Glutenvrije wortel-bietencake
- 1 hele grote winterwortel (of 2-3 kleinere wortels)
- 1 middelgrote biet
- 100 g amandelmeel
- 100 g rijstmeel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 1 el kaneel
- 1 el gemberpoeder
- 1 tl vanille extract
- snuf zout
- 3 eieren
- 15 gram ahornsiroop*
- scheutje appelcider of witte wijnazijn
- scheut gesmolten kokosolie of hele milde olijfolie
- optioneel: gehakte walnoten
*Als je liever helemaal geen suikers eet, laat deze siroop dan uit het gerecht. Hij wordt vanzelfsprekend dan minder zoet, maar nog steeds erg lekker.
Bereiden
1. Verwarm de oven voor. Zet de oven op 180 graden.
2. Maak het deeg. Rasp de groenten en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
3. Bakken. Schenk het deeg in een met bakpapier bekleed bakblik. Bak gedurende 45-55 minuten totdat het gaar is.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer zoete Hashimoto-proof recepten?