Een klassieker. Heerlijk en makkelijk te maken comfortfood. Door er ananas aan toe te voegen krijg je een lekkere zoetzure smaak erbij.
4 porties | 45 minuten
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 2 rode uien
- 3 blaadjes laurier
- chilivlokken, naar smaak
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderpoeder
- 5 tenen knoflook
- 250 g rundergehakt
- 5 tomaten
- 400 g chilibonen (blik)
- 150 g ananasblokjes
- 10 cherry tomaatjes
- 2 tl zoet paprikapoeder
- 1 rode en 1 gele paprika
- 2 avocado’s
- 1 citroen
- Voor erbij: verse koriander + evt. cashewroom
Bereiden
1. Maak de salsa. Zet de oven op 150 graden. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en meng ze in een kom samen met de ananas, een scheutje olijfolie, zout en het paprikapoeder. Spreid uit over een ovenschaal en zet een half uurtje in de oven.
2. Kook de rijst. Volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Bak alles aan. Snipper de uien en fruit ze aan, samen met de laurier. Voeg na 5 minuten de chilivlokken, rozemarijn, tijm, gerookt paprikapoeder, komijn en korianderpoeder toe en bak 1 minuutje mee. Pers de knoflook en voeg die toe aan de pan samen met het gehakt. Bak tot het gehakt rul is.
4. Maak er saus van. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water. Verwijder de schil, snijd ze in stukken en voeg ze toe aan de pan. Doe er een scheutje water bij, zodat er echt een saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout. Wanneer de saus wat is ingedikt, voeg je de chilibonen toe.
5. Maak de toppings en serveer. Snijd de paprika’s in repen en bak op hoog vuur. Snijd de avocado’s in repen. Pluk korianderblaadjes af voor het bestrooien en snijd een citroen in vieren. Serveer de rijst met daarboven de saus en dan alle toppings erbovenop.
Eet smakelijk!