Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Bietenravioli | Glutenvrij

Deze bietenravioli is glutenvrij, zuivelvrij en vegetarisch. En ik vind dit lekker! Een ideaal gerecht voor een uitgebreid dinner. Het ziet er fantastisch uit met die kleuren, en je kan het makkelijk van te voren maken. Ik maak zelf graag grote porties in één keer en dan gaat het de vriezer in. Als je het gaat serveren kan het zo vanuit de vriezer het kokende water in en is het in 5 minuutjes ready to serve. Het kan als hoofdgerecht, maar ook zoals op de tweede foto in kleine porties als charmant voorgerecht opgediend worden.

Ravioli maken kan de eerste keer nog best een uitdaging zijn. Maar als je er eenmaal handigheid in hebt, dan is het heerlijk om te doen!

3 hoofdgerecht porties | 70 minuten

Ingrediënten Bietenravioli

  • 200 g + extra rijstmeel*
  • 3 eieren
  • 7 g xanthaangom
  • 5 + 4 g zout
  • 15 g olijfolie
  • 400 g gekookte bieten
  • 2 avocado’s
  • sap van 1 citroen
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • dragon-citrus olie (optioneel)

*Gebruik voor dit recept hele fijngemalen rijstmeel, anders gaat het deeg brokkelen en krijg je geen mooie bietenravioli. Gebruik bijvoorbeeld het volkoren rijstmeel van Your Organic of standaard rijstmeel uit Aziatische supermarkten zoals de Amazing Oriental (zonder ‘glutinous’ of ‘kleefrijst’ op de verpakking).

Bereiden

Eet smakelijk!

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.