Met Banana pancakes is het echt feestelijk wakker worden. Een ontbijtje met glutenvrije bananenpannenkoeken. En ook praktisch, want op de een of andere manier hebben wij altijd wel overrijpe bananen liggen. Dus een goede manier ook om die op te maken. En ze zijn ook nog eens heel snel en makkelijk om te maken.
4-6 stuks | 15 minuten
Ingrediënten Banana pancakes
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- ½ kopje rijstmeel*
- snuf zout
- 2 tl kaneel
Mocht je niet tegen rijst kunnen, het is goed te vervangen door andere glutenvrije meelsoorten. Je kan het meel zelfs helemaal weg laten, dan worden ze iets zachter qua structuur. Maar ook lekker.
Bereiden
1. Bereid het beslag. Prak de bananen in een kom tot een gladde puree. Voeg de eieren toe aan de geprakte bananen en klop goed samen. Voeg het rijstmeel, zout en kaneel toe aan het bananen-eimengsel. Meng alles goed tot een glad beslag. Als het beslag te dik is, kun je wat water of plantaardige melk toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken. Je bent op zoek naar een dik pannenkoekenbeslag.
2. Verhit een koekenpan. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe om te voorkomen dat de pannenkoeken blijven plakken. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan om pannenkoeken te vormen. Het kan nodig zijn om het beslag met de achterkant van een lepel wat meer uit te smeren in de pan. Bak enkele minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
3. Serveer de bananenpannenkoeken Serveer de bananenpannenkoeken warm met je favoriete toppings, zoals vers fruit, noten, zaden, ahornsiroop of kokosyoghurt.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof ontbijtrecepten?