Ik was te gast in de Happy Hashimoto podcast over Koken met Hashimoto. In de Happy Hashimoto Podcast neemt Vera Kamphorst je mee in de wereld van de trage schildklier veroorzaakt door de auto-immuunziekte Hashimoto. Als ervaringsdeskundige en oprichter van Happy Hashimoto én de Happy Hashimoto Foundation informeert ze over het hoe en waarom van deze aandoening en geeft ze je een inkijkje in hoe je om kan gaan met Hashimoto. Ze interviewt ook regelmatig experts over relevante onderwerpen – met deze week mij, over Koken met Hashimoto.
Ik vond het een hele eer om te gast te mogen zijn bij Vera. Mede omdat ze me met haar kennis zelf heel erg op weg heeft geholpen om mijn klachten drastisch te verminderen. Het is een leuk en openhartig gesprek geworden over de diëten die je kan volgen met Hashimoto, wat het onszelf heeft gebracht én tips.
Podcast over Koken met Hashimoto
In deze aflevering praat ik met Jonne Bosselaar oprichtster van Koken met Hashimoto.
Koken met Hashimoto is een online platform voor mensen met een trage schildklier die tijdens of na het volgen van het Hashimoto Eliminatiedieet toch lekker willen blijven eten. Omdat ik zelf zeker geen keukenprinses ben ik heel blij met dit initiatief van Jonne. Hoog tijd dus om haar het hemd van het lijf te vragen! Zo praten wij samen over:
-
- haar eigen ervaringen tijdens het uitvoeren van het Hashimoto Eliminatiedieet en vervolgens ook het AIP dieet.
- haar ontdekkingen en ook wat het haar heeft opgeleverd.
- het gevaar van het ’tweederangs-bordje-syndroom’ en hoe je dit kunt voorkomen.
- het nut van het ontdekken van jouw persoonlijke drempelwaarde voor voedselreacties.
- geeft ze tips over hoe je lekker kunt eten met je hele een gezin en waar je nog meer rekening mee kunt houden als jij een eliminatiedieet overweegt.
Kortom, een waardevolle aflevering voor iedereen die een eliminatiedieet overweegt of al heeft uitgevoerd en nu op zoek is naar manieren om lekker te blijven eten!