Recepten

Papadums met muntdip⁠

Ik hou nogal van snacken. Dus ik ben altijd op zoek naar gezondere varianten die binnen mijn dieet zonder gluten, zuivel, soja en suiker passen. En dit is echt een topper!⁠

Pluspunt 1. Papadums zijn meestal gemaakt van linzenmeel, rijstmeel en/of kikkererwtenmeel. Dus van nature zonder gluten. Altijd goed om even op de verpakking te kijken voor de zekerheid, maar ik heb ze nog nooit met gluten gezien.

Pluspunt 2. Je kan ze heerlijk roosteren boven je gasfornuis. Daarmee is het een van de weinige zoute snacks die niet hoeven te worden gefrituurd. Maar toch die lekkere knapperigheid hebben.

Pluspunt 3. Je kan er heerlijke sausjes bij maken op basis van kokosyoghurt. Daarmee krijgt het nog meer smaak, zonder dat het ongezond wordt. ⁠

Zoveel je wil | minimaal 5 minuten

Ingrediënten

  • papadums
  • kokosyoghurt
  • gedroogde munt
  • snufje zout
  • eventueel chilivlokken⁠