Glutenvrije groentenbroden zijn een van mijn favoriete manieren om de hele dag door groenten te eten. Deze heeft bloemkool in de hoofdrol en dat heeft vele voordelen. Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast bevat bloemkool het stofje DIM, wat helpt om de hormoonhuishouding te stabiliseren. En als je hormoonhuishouding een beetje lijkt op die van mij, is dat geen overbodige luxe.
Omdat er ook kerrie kruiden zijn toegevoegd aan het brood heeft het veel smaak van zichzelf. Daarom beleg ik het graag met simpele dingen zoals komkommer of tomatenplakjes.
1 brood | 70 minuten (inclusief 50 minuten in de oven)
Ingrediënten
- 400 g bloemkool
- 60 g amandelmeel
- 60 g rijstmeel
- 5 g bakpoeder
- 60 g gesmolten kokosolie
- 4 eieren
- 2 tl kerriekruiden
- 1 tl chilivlokken (optioneel)
Bereiden
1. Bereid de bloemkool. Snijd de bloemkool klein. Dit komt niet zo nauw, er mogen nog wat grotere stukjes tussen zitten. Doe het in een kom en verwarm gedurende 5 minuten in de magnetron. Schep de bloemkool in een theedoek en knijp er voorzichtig wat vocht uit. Wees voorzichtig, want het is heet! Je hoeft het niet helemaal uit te wringen; het doel is om een deel van het vocht uit de bloemkool te halen. Heb je geen magnetron? Je kan ze ook even gaar stomen.
2. Maak het deeg. Meng vervolgens in een kom de bloemkool met alle andere ingrediënten. Roer het goed door.
3. Bak het brood. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brood- of cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak in 50 minuten gaar.
Eet smakelijk!