Regelmatig schrijf ik over mijn eigen ervaring met Hashimoto, eten, diëten en mijn gezondheid. Daarnaast deel ik graag nieuwe ontdekkingen, inzichten en andere informatie over voeding en Hashimoto.

Eerste herintroductie: Rijst

Rijst is terug op het menu! Na 1,5 maand strikt gegeten te hebben volgens het AIP dieet besloot ik de eerste herintroductie in te voeren. Waarom rijst, vraag je je af?

Ten eerste, mijn arts gaf aan dat rijst doorgaans geen problemen veroorzaakt bij mensen met Hashimoto, dus het was het proberen waard.

Ten tweede, merkte ik dat ik het lastig vind om voldoende koolhydraten binnen te krijgen met het AIP-dieet, terwijl mijn lichaam die energiebron echt nodig heeft. Ik herinner me een eerdere poging met het keto-dieet (zonder koolhydraten), waarbij ik 3 maanden lang nul energie had (keto flu). Mijn lichaam snakt naar koolhydraten.

Daarnaast is rijst buitengewoon veelzijdig! Over de hele wereld eten mensen rijst in diverse gerechten, van biryani tot risotto, van paella tot nasi. En het meel is een perfecte basis voor heerlijke pannenkoeken, platbrood en crackers. Met rijst in mijn dieet is er een wereld aan nieuwe mogelijkheden open gegaan.

Ik heb het afgelopen week uitgeprobeerd, en mijn lichaam reageert positief ? Dus verwacht de komende tijd veel smakelijke rijstgerechten hier! 

Wil je meer weten over de relatie tussen voeding en Hashimoto? Klik hier

Eerste herintroductie AIP

Meer lezen over mijn Hashimto en dieet ervaringen?

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.