Dit platbrood van is gemaakt van tapiocameel en kokosmeel. Ideaal voor mensen die een AIP dieet volgen. Omdat dit deeg grotendeels uit zetmeel bestaat, is het brood wat chewier dan je gewend bent. Ik vind dat best lekker, deed me een beetje denken aan een gesmolten kaasstructuur van binnen in het brood.
De topping is heerlijk! De combinatie van biefstuk, mango en avocado werkt als een zonnetje. Maar andere toppings kunnen natuurlijk ook.
4 stuks | 30 minuten
Ingrediënten
- 175 g tapiocameel
- 50 g kokosbloem
- 2 tl zout
- 2 el gesmolten kokosolie
- 260 ml warm water
- 200 gr biefstuk
- 1 avocado
- sap van een halve limoen
- 1 mango
Bereiden
1. Maak het deeg. Meng tapiocameel, kokosbloem en zout in een kom. Voeg water en gesmolten kokosolie toe. Roer goed totdat je een deeg krijgt. Laat het deeg minimaal 15 minuten rusten.
2. Bereid de toppings. Snijd in die tijd de biefstuk in dunne reepjes, breng op smaak met zout en peper en bak kort tot ze rondom bruin zijn. Pureer de avocado met limoensap en snijd de mango in kleine dobbelstenen.
3. Bak het brood. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Roer het deeg goed door en voeg indien nodig wat extra water toe om het te verdunnen. Schep een soeplepel van het deeg in de pan en bak aan beide kanten totdat het brood mooi bruin is en de binnenkant gaar.
4. Serveer. Beleg het brood met avocadospread, mango en biefstuk. Vouw het brood dicht en geniet van je maaltijd!
Eet smakelijk!