Rijstnoedels zijn een goed glutenvrij alternatief voor producten als bami en eiermie in soepen. In eerste instantie worden ze heel plakkerig als ze na het afgieten wat droog en koud worden. Maar dit lost zich vanzelf weer op als ze met de soep worden overgoten. In dit recept gebruikte in zwarte rijstnoedels, vooral omdat die kleur zo’n mooi een contrast vormt met de rest.
Door de toevoeging van vlees, noodles, ei en kokosmelk is deze soep behoorlijk vullend. Daarom werkt het goed als avondmaaltijd of een uitgebreide lunch. Wil je meer smaak toevoegen aan de bouillon? Laat dan wat limoengras, gember, laos en limoenblad meetrekken tijdens het stoven van de kip. Verwijder ze voordat je de bouillon toevoegt in stap 3.
2 portie | 60 minuten
Ingrediënten
- 500 g kippenpoten
- kokosolie
- 150 g rijstnoedels
- 2 eieren
- 2 handjes sperziebonen
- 4 tenen knoflook
- 5 sjalotten
- 3 rawit pepers
- 100 ml kokosmelk
- 1 bosui, in ringen ter garnering
- 1 el geroosterd sesamzaad, ter garnering
Bereiden
1. Stoof de kip. Bestrooi de kip royaal met zout en peper. Bak de kip rondom bruin in 2 el kokosolie. Voeg vervolgens 750 ml water toe aan de pan, dek af met een deksel en stoof de kip gedurende 45 minuten gaar.
2. Maak de vulling. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten, kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en kook de boontjes tot ze beetgaar zijn. Als de kip gaar is, haal je deze uit de pan en pluk je het vlees van de botten. Bewaar de bouillon van de kip.
3. Maak de soep. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de pepers in ringetjes. Fruit dit mengsel gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg dan de bouillon uit de kippenpan toe, samen met de kokosmelk, en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.
4. Serveer. Schep in elke kom eerst de noedels, gevolgd door de kip en groenten. Giet de kom vol met de soep. Snijd de eieren doormidden en leg ze bovenop. Strooi bosui en sesamzaadjes over het gerecht.
Eet smakelijk!