Een Hollandse klassieker met een kokostwist. Zo lekker!
Over het algemeen wordt het mensen met Hashimoto afgeraden om alcohol te nuttigen. Maar af en toe in het koken een beetje alcohol gebruiken kan voor de meeste mensen geen kwaad. Omdat een groot deel van de alcohol verdampt en je het slechts in hele kleine hoeveelheden binnenkrijgt. In dit gerecht bijvoorbeeld gebruik je de cider om de mosselen in gaar te stomen, maar bij het eten neem je slechts een heel klein beetje van de saus. Maar mocht je om welke reden dan ook helemaal geen alcohol willen, sla dit recept dan even over.
4 personen | 35 minuten
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 4 bosui
- 2 tenen knoflook
- ongeveer 30cl (flesje) droge appelcider
- 4 el kokosroom*
*Je krijgt kokosroom als je een blik kokosmelk voor een paar uur in de koelkast zet. Dan scheidt de room zich van het water en kun je die er zo uitscheppen.
Bereiden
1. Bereid de mosselen voor. Controleer of de mosselen goed zijn. Open mosselen die niet dicht gaan als je erop tikt zijn niet goed. Doe die weg, want daar kun je behoorlijk ziek van worden. Spoel de schelpen even af onder de kraan.
2. Gaar de mosselen. Snijd de bosui en knoflook in kleine stukken en bak in een grote pan 5 minuten aan. Voeg de cider en kokosroom toe en breng aan de kook. Laat even 5 minuten koken, zodat een groot deel van de alcohol vast kan verdampen en de cider en room zich goed mengen. Voeg dan ook de mosselen toe aan de pan. Laat ongeveer 10 minuten staan met deksel op de pan totdat zo goed als alle schelpen zijn geopend.
4. Serveer. Mochten er schelpen tussen zitten die niet open zijn gegaan, gooi die dan weg. Serveer de mosselen met een lekkere salade en zoete aardappelfrietjes.
Eet smakelijk!