Samen Conserveren | 10 mei
Vul je voorraadkast met Hashimoto-proof gerechten
Heb je zin om te leren hoe je voedzame, smaakvolle gerechten en groenten langer houdbaar maakt? Of wil je gewoon samen aan de slag in de keuken, met het zelf maken van kimchi, zuurkool, ingemaakte groenten en sauzen voor later? Dan is deze middag echt iets voor jou.
Op zaterdag 10 mei organiseer ik een kleinschalige conserveersessie in mijn keuken. Een gezellige middag waarbij we samen de keuken induiken. Je leert de basics van inmaken, fermenteren en koken-voor-later, krijgt uitleg over de recepten, én neemt natuurlijk goedgevulde potten mee naar huis.





Wat gaan we doen?
Samen koken
We maken verschillende gerechten en bereidingen die je later makkelijk kunt gebruiken. Denk aan ingemaakte groenten voor salades en broodjes, gefermenteerde groenten zoals zuurkool en kimchi en sauzen en smaakmakers, zoals sojavrije miso. Alles is Hashimoto-proof en gericht op gemak in drukke weken.
Samen leren
Je leert de basics van conserveren, krijgt tips over koken-voor-later.
Gezellig samen aan de slag
Het is een leuke middag om naast samen koken ook ervaringen uit te wisselen over leven met Hashimoto en aangepast eten.
Praktische informatie
🗓 Datum: Zaterdag 10 mei 2025
⏰ Tijd: 13:00 – 16:30
📍 Locatie: Mijn keuken in Amsterdam
🚲 Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met fiets en OV, parkeergelegenheid in de buurt
💰 Kosten: €60,- incl. BTW
☕ Inbegrepen: Ingrediënten, recepten, lekkers & het gemaakte lekkers mee naar huis
Aanvullende intoleranties of dieetwensen?
Geen probleem! Je kunt dit aangeven bij je inschrijving, dan houd ik daar rekening mee.
In de keuken en gebruikte producten kunnen sporen van allergenen aanwezig zijn. Als sporen van allergenen problematisch voor je zijn, is deze middag helaas niet geschikt.
Voor wie is deze workshop geschikt
- Iedereen die een Hashimoto eliminatiedieet volgt of een dieet volgt zonder gluten, zuivel, soja en/of toegevoegde suikers
- Of als je vaak voor iemand kookt die zo’n dieet volgt
- Als je regelmatig denkt: ‘Wat moet ik nu weer eens eten?!’
- Als je aan het twijfelen bent of je wil starten met een Hashimoto-proof dieet, en eens wil uitproberen wat je dan nog wél kan eten.
- Als je oplossingen zoekt om snel even iets op tafel wil zetten
- Als je de basics wil leren van conserveren
- Als je ervaringen wil delen met mij en met anderen die vergelijkbare diëten volgen.
- Deze middag is geschikt voor alle niveaus. Of je nu een keukenprinses bent of al zenuwachtig wordt bij het idee dat je een ei moet bakken. Als je maar wel van lekker eten houdt en zin hebt om te leren 🙂
- Ook met aanvullende dieetwensen en intoleranties ben je van harte welkom! Geef dit aan bij je inschrijving of stuur me een mailtje
Deze workshop is niet geschikt voor
- Mensen met voedselallergieën, waarbij sporen van de allergenen leiden tot problemen. Ik kan helaas niet garanderen dat in de keuken of de gebruikte ingrediënten geen sporen zitten.
- Mensen die op zoek zijn naar een quick fix. Het Hashimoto-proof maken van je dieet kan een groot verschil maken voor je gezondheid, maar het is geen quick fix. Het verbeteren van je gezondheid heeft tijd nodig en zelfonderzoek, zodat je leert wat bij jouw lichaam past. Natuurlijk kunnen we het hier tijdens de workshop wel over hebben.