Recepten

Speculaas-appeltaart

Dit is mijn versie van een heerlijke glutenvrije en zuivelvrije Sinterklaas / Wintercake. Ik had bedacht om rustig aan te doen met af en toe een plakje, maar hij was binnen een dag op (mijn vriend heeft wel meegegeten, dat dan weer wel).

Ik gebruik volkoren rijstmeel, dan is hij net weer even wat gezonder. Door banaan toe te voegen kan er ook een stuk minder suiker in dan dat je normaal zou doen, scheelt ook weer. Plus, dat is gewoon heel erg lekker.

Dit is een zoet gerecht en wordt dan ook aangeraden om zeer beperkt te eten bij een Hashimoto vriendelijk dieet. Dus neem zelf niet te veel en deel de rest lekker uit. Meer weten over suiker? Lees mijn blog.

1 cake | 80 minuten (inclusief 60 minuten in de oven)

Ingrediënten

  • 200 gr rijstmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1 ½ el speculaaskruiden
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 10 gr witte wijnazijn
  • 2 bananen
  • 50 gr gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 appel