Recepten

Kokos-citroentaart

De structuur van deze taart doet me een beetje aan een kleverige boterkoek denken. Maar hij smaakt heel anders, een mooie mix tussen kokos en citroen. Aanrader!

De citroenvulling moet ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast, dus plan die in voor je aan de taart begint. Verder is het maken van de taart zo gedaan.

Dit is een zoet gerecht en wordt dan ook aangeraden om zeer beperkt te eten bij een Hashimoto vriendelijk dieet. Dus neem zelf een klein stukje en deel de rest lekker uit. Meer weten over suiker? Lees mijn blog.

1 taart | 60 minuten (inclusief 40 minuten in de oven) + 2 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g gesmolten kokosolie
  • zest van 1 citroen
  • sap van 3 grote citroenen
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 g glutinous rijstmeel*
  • 100 g geraspte kokos

*Dit is rijstmeel van kleefrijst. Hierdoor krijgt de cake die fijne boterkoekachtige structuur. Je kan ook gewoon rijstmeel gebruiken, dan wordt de cake iets droger.