Soort recept: Voorgerecht

  • Tonijntartaar met avocadocrème

    Tonijntartaar met avocadocrème

    Prachtig gerechtje om indruk mee te maken. Gezond, want het is een omega-3 bommetje. Staat zo op tafel!

  • Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus

    Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus

    Deze slawrap met avocado en garnaaltjes vind ik een echte verwenlunch. Zo klaar en het geeft echt een gevoel van luxe. Sowieso vind ik slawraps altijd een top idee voor de lunch, omdat je door de afwezigheid van koolhydraten erna niet zo’n inzak moment hebt. Voor deze versie heb je…

  • Bietenravioli

    Bietenravioli

    Deze pasta is glutenvrij, zuivelvrij en vegetarisch. En ik vind dit lekker! Een ideaal gerecht voor een uitgebreid dinner. Het ziet er fantastisch uit met die kleuren, en je kan het makkelijk van te voren maken. Ik maak zelf graag grote porties in één keer en dan gaat het de…

  • Paddenstoelen risotto

    Paddenstoelen risotto

    Deze risotto is heerlijke comfort food, perfect voor de herfst en winter. ⁠Ik maak voor de risotto een eigen paddenstoelenbouillon. Zo heb je volledige controle over de smaak en de ingrediënten in het gerecht. Je bent er hierdoor iets langer mee bezig, maar het is die investering waard. De edelgist…

  • Romige pompoensoep⁠

    Romige pompoensoep⁠

    Een soepje voor de lunch is lekker en gezond. Door gebruik te maken van pompoen en volle kokosmelk is deze ook behoorlijk vullend. Het fijne aan soep vind ik ook dat je het in grote hoeveelheden kan maken en in porties in kan vriezen. Heb je altijd een lekkere soep…

  • Artisjok met kokos-muntsaus

    Artisjok met kokos-muntsaus

    Elke keer als ik artisjok eet vraag ik me af waarom ik het niet vaker maak. Het is zo lekker. En ik weet niet zo goed waarom, maar het geeft ook een gevoel van luxe. En eigenlijk is het een van de makkelijkste dingen om te maken. Het werkt goed…

  • Gestoofde aubergine met hummus

    Gestoofde aubergine met hummus

    Dit gerecht is niet alleen lekker en gezond, het ziet er ook prachtig uit! Hier kun je op een dinner wel mee aan komen zetten. Het gerecht kan als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht gemaakt worden. Maar je het als hoofdgerecht? Serveer het dan met glutenvrije couscous of rijst erbij. Je…

  • Rode linzenköfte

    Rode linzenköfte

    Deze plantaardige ‘worstje’, ook wel bekend als Mercimek Köfte, zijn een geliefd gerecht in Turkije. Ze worden traditioneel gemaakt van rode linzen en bulgur. Voor deze versie gebruik ik glutenvrije couscous. Ik gebruik de couscous van New Age, op basis van mais- en rijstmeel. Je eet de köfte in een…

  • Baba Ganoush

    Baba Ganoush

    Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine. Het liefst rooster je de aubergines boven open vuur, zoals de vlas van je gasfornuis, voor de typisch rokerige smaak. Baba Ganoush wordt in veel landen in het Midden-Oosten en de Mediterrane regio gegeten. Als lunch, snack, bijgerecht, eigenlijk kan het…