Recepten

Romige pompoensoep⁠

Een soepje voor de lunch is lekker en gezond. Door gebruik te maken van pompoen en volle kokosmelk is deze ook behoorlijk vullend. Het fijne aan soep vind ik ook dat je het in grote hoeveelheden kan maken en in porties in kan vriezen. Heb je altijd een lekkere soep achter de hand. ⁠Als voorgerecht werkt deze soep ook top natuurlijk.

3 kommen | 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ grote muskaatpompoen of een kleine andere pompoen
  • 1 tl gemalen citroengras
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl gemalen gember
  • ½ blik kokosmelk*
  • sap van ½ citroen
  • kokosyoghurt
  • koriander, voor garnering
  • ontbijtspek (optioneel) voor de garnering. ⁠

*Volg je een AIP dieet, zorg er dan voor dat er geen toevoegingen in zitten die niet bij het dieet passen. Biologische varianten voldoen vaak wel.