Ik hou nogal van snacken. Dus ik ben altijd op zoek naar gezondere varianten die binnen mijn dieet zonder gluten, zuivel, soja en suiker passen. En dit is echt een topper!
Pluspunt 1. Papadums zijn meestal gemaakt van linzenmeel, rijstmeel en/of kikkererwtenmeel. Dus van nature zonder gluten. Altijd goed om even op de verpakking te kijken voor de zekerheid, maar ik heb ze nog nooit met gluten gezien.
Pluspunt 2. Je kan ze heerlijk roosteren boven je gasfornuis. Daarmee is het een van de weinige zoute snacks die niet hoeven te worden gefrituurd. Maar toch die lekkere knapperigheid hebben.
Pluspunt 3. Je kan er heerlijke sausjes bij maken op basis van kokosyoghurt. Daarmee krijgt het nog meer smaak, zonder dat het ongezond wordt.
Zoveel je wil | minimaal 5 minuten
Ingrediënten
- papadums
- kokosyoghurt
- gedroogde munt
- snufje zout
- eventueel chilivlokken
Bereiden
1. Maak de papadums. Rooster de papadums boven de directe vlam van het gasfornuis, waarbij je ze om de zoveel seconden omdraait met een tang. De randjes kunnen hierbij een beetje gaan fikken, maar dit houd meestal op als je ze omdraait. Zo niet, haal van het vuur en blaas uit. Dit klinkt spannender dan het is. Voor mensen zonder gasfornuis, een bbq werkt denk ik ook. En anders schijn je ze ook in de magnetron te kunnen maken (daar heb ik geen ervaring mee). De laatste optie is om ze kort te frituren, al zijn ze daarmee meteen een stuk minder gezond.
2. Maak de saus. Mix alle overige ingrediënten door elkaar. Proef en breng op smaak zoals jij dat lekker vindt. Hoeveelheden gaan een beetje op gevoel en hangen af van hoeveel papadums je gaat maken.
Eet smakelijk!