Recepten

Mosselen in cider en kokosroom⁠

Een Hollandse klassieker met een kokostwist. Zo lekker!

Over het algemeen wordt het mensen met Hashimoto afgeraden om alcohol te nuttigen. Maar af en toe in het koken een beetje alcohol gebruiken kan voor de meeste mensen geen kwaad. Omdat een groot deel van de alcohol verdampt en je het slechts in hele kleine hoeveelheden binnenkrijgt. In dit gerecht bijvoorbeeld gebruik je de cider om de mosselen in gaar te stomen, maar bij het eten neem je slechts een heel klein beetje van de saus. Maar mocht je om welke reden dan ook helemaal geen alcohol willen, sla dit recept dan even over.

4 personen | 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 4 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • ongeveer 30cl (flesje) droge appelcider
  • 4 el kokosroom*

*Je krijgt kokosroom als je een blik kokosmelk voor een paar uur in de koelkast zet. Dan scheidt de room zich van het water en kun je die er zo uitscheppen.