Recepten

Lasagne met linzen en bloemkoolbechamel⁠

Dit is een perfecte lasagne voor iedereen die een vegetarische lasagne wil maken, zonder vleesvervangers. In dit recept gebruik ik een combinatie van linzen en walnoten in plaats van gehakt. Dit geeft de saus het gewenste volume, smaak én structuur.

Om extra voedingsstoffen aan de lasagne toe te voegen heb ik bloemkool door de bechamel gedaan. De bloemkool met de roomstructuur gaan goed samen. En bloemkool is rijk aan het stofje DIM. Vooral bij vrouwen een belangrijke stof om de oestrogeen hormonen te reguleren. Iets wat vrouwen met Hashimoto vaak goed kunnen gebruiken. ⁠

4 personen | 75 minuten

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 2 el + extra olijfolie
  • 2 el maisbloem
  • 400 ml amandelmelk
  • nootmuskaat naar smaak
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g linzen (uit blik)
  • 2 handjes walnoten
  • 1 pak glutenvrije lasagnebladen
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 bosui⁠

Bereiden