Aardbei-gember mocktail
Deze mocktail met aardbei en gember is heerlijk drankje voor in de zomer. Doordat de aardbeien lekker zoet zijn, heb je verder geen suiker meer nodig. En je hebt ook meteen je vitamientjes binnen! Je kan het gembersap zelf maken als je een juicer hebt. Doe hier dan gember met wat limoen in. Maar makkelijker […]
Komkommer-munt-gember mocktail
Deze mocktail met komkommer, munt en gember doet een beetje denken aan een Mojito. Hij is alleen minder zoet en de alcohol is vervangen met een shot gemberdrank. Natuurlijk smaakt dit niet hetzelfde, maar het geeft wel een vergelijkbare diepte in de smaak van de mocktail. Hierdoor blijf je doordrinken. Deze mocktail is ook heel […]
Sinaasappel-kurkuma-gember mocktail
Het zonnetje schijnt, iedereen zit gezellig te borrelen op het terras, maar jij hebt besloten om geen alcohol en toegevoegde suikers meer te drinken. Maar wat drink je dan wel? Deze mocktail met sinaasappel, kurkuma en gember is het antwoord! Vol van smaak, heerlijk met vers geperste sinaasappelen. En met de combinatie met gember en […]
Tajine met kip, ui, ingemaakte citroen en olijven
Een ideaal gerecht om te maken als je een dagje thuis bent. Het moet namelijk lang marineren en op het vuur pruttelen, maar zonder dat je zelf echt veel hoeft te doen. Dus je kan verder gewoon aan het werk, alleen af en toe even pauze nemen om te roeren. Het zijn heerlijke verwarmende smaken […]
Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus
Deze slawrap met avocado en garnaaltjes vind ik een echte verwenlunch. Zo klaar en het geeft echt een gevoel van luxe. Sowieso vind ik slawraps altijd een top idee voor de lunch, omdat je door de afwezigheid van koolhydraten erna niet zo’n inzak moment hebt. Voor deze versie heb je eigenlijk geen keuken nodig en […]
Dragon-citrusolie
Ik gebruik deze heerlijke olie door salades, maar ook bijvoorbeeld als saus over de ravioli. . In de koelkast blijft hij minimaal 2 weken houdbaar, dus als je een flesje maakt kan je hem volop gebruiken. 500 ml | 25 minuten Print Recept Ingrediënten Bereiden 1. Bereid de smaakmakers voor. Pluk de blaadjes van de […]
Curry van zoete aardappel en spinazie met komkommerraita
Dit is een heerlijk romige curry met zoete aardappel in de hoofdrol. En daarmee ook heel gezond! Zoete aardappelen bevatten onder andere veel bètacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is essentieel voor een gezond immuunsysteem en kan ook gunstig zijn voor de ogen en de huid. En ondanks wat […]
Mosselen in cider en kokosroom
Een Hollandse klassieker met een kokostwist. Zo lekker! Over het algemeen wordt het mensen met Hashimoto afgeraden om alcohol te nuttigen. Maar af en toe in het koken een beetje alcohol gebruiken kan voor de meeste mensen geen kwaad. Omdat een groot deel van de alcohol verdampt en je het slechts in hele kleine hoeveelheden […]
Kip-gehaktballetjes met pompoenpuree en cavelo nero
Een van mijn herfst favorieten. Met lekkere zoete smaken van de pompoen, rozijnen en kaneel, in combinatie met het hartige van de cavolo nero. 2 personen | 40 minuten Print Recept Ingrediënten Bereiden 1. Maak de ballen. Meng het kipgehakt, rozijnen en kaneel in een kom. Voeg zout naar smaak toe. Vorm kleine gehaktballetjes van […]
Romige pompoensoep
Een soepje voor de lunch is lekker en gezond. Door gebruik te maken van pompoen en volle kokosmelk is deze ook behoorlijk vullend. Het fijne aan soep vind ik ook dat je het in grote hoeveelheden kan maken en in porties in kan vriezen. Heb je altijd een lekkere soep achter de hand. Als voorgerecht […]