Dieten: AIP light

  • Aardbei-gember mocktail

    Aardbei-gember mocktail

    Deze mocktail met aardbei en gember is heerlijk drankje voor in de zomer. Doordat de aardbeien lekker zoet zijn, heb je verder geen suiker meer nodig. En je hebt ook meteen je vitamientjes binnen! Je kan het gembersap zelf maken als je een juicer hebt. Doe hier dan gember met…

  • Komkommer-munt-gember mocktail

    Komkommer-munt-gember mocktail

    Deze mocktail met komkommer, munt en gember doet een beetje denken aan een Mojito. Hij is alleen minder zoet en de alcohol is vervangen met een shot gemberdrank. Natuurlijk smaakt dit niet hetzelfde, maar het geeft wel een vergelijkbare diepte in de smaak van de mocktail. Hierdoor blijf je doordrinken.…

  • Sinaasappel-kurkuma-gember mocktail

    Sinaasappel-kurkuma-gember mocktail

    Het zonnetje schijnt, iedereen zit gezellig te borrelen op het terras, maar jij hebt besloten om geen alcohol en toegevoegde suikers meer te drinken. Maar wat drink je dan wel? Deze mocktail met sinaasappel, kurkuma en gember is het antwoord! Vol van smaak, heerlijk met vers geperste sinaasappelen. En met…

  • Tajine met kip, ui, ingemaakte citroen en olijven

    Tajine met kip, ui, ingemaakte citroen en olijven

    Een ideaal gerecht om te maken als je een dagje thuis bent. Het moet namelijk lang marineren en op het vuur pruttelen, maar zonder dat je zelf echt veel hoeft te doen. Dus je kan verder gewoon aan het werk, alleen af en toe even pauze nemen om te roeren.…

  • Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus

    Slawrap met avocado, garnaaltjes en limoen-kokosyoghurtsaus

    Deze slawrap met avocado en garnaaltjes vind ik een echte verwenlunch. Zo klaar en het geeft echt een gevoel van luxe. Sowieso vind ik slawraps altijd een top idee voor de lunch, omdat je door de afwezigheid van koolhydraten erna niet zo’n inzak moment hebt. Voor deze versie heb je…

  • Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator

    Libanese wraps met bloemkool, wortel & tarator

    Ik ben gek op de Libanese keuken. En zeker op deze wraps! Ik maak ze graag als er bezoek komt in een kleine snack variant. Perfect voor bij een borrel of bijvoorbeeld een spelletjesavond (zie tweede foto, je kan erop klikken). Je kan ze ook groter maken, dan zijn ze…

  • Fatteh met rijst en kip

    Fatteh met rijst en kip

    Fatteh is de Midden-Oosterse versie van loaded nachos. Het wordt gemaakt met een basis van geroosterd platbrood (soort chips) met daarover een vulling van vlees en/of groente, yoghurt en tahin. In deze versie heb ik er rijst en kip overheen gedaan en de rijst gevuld met verse kruiden, kikkererwten, doperwten…

  • Snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie

    Snelle winterpasta met champignons, spek en spinazie

    Dit is een lekkere glutenvrije pasta die je in no time op tafel zet. Ideaal als je na een drukke dag snel iets op tafel wil hebben wat goed voedzaam is en lekker. Je kan er elke glutenvrije pasta voor gebruiken die jij lekker vindt. 2 personen | 25 minuten…

  • Dragon-citrusolie

    Dragon-citrusolie

    Ik gebruik deze heerlijke olie door salades, maar ook bijvoorbeeld als saus over de ravioli. . In de koelkast blijft hij minimaal 2 weken houdbaar, dus als je een flesje maakt kan je hem volop gebruiken. 500 ml | 25 minuten Print Recept Ingrediënten Bereiden 1. Bereid de smaakmakers voor.…

  • Kleurenexplosie met gehaktballen

    Kleurenexplosie met gehaktballen

    Hier word ik echt vrolijk van. Zoveel kleur op het bord. Dit gerecht heeft heerlijke warme en zoete smaken en past daarom helemaal bij dit seizoen. Wij aten het gezellig bij een romantisch diner voor twee. Het gerecht is met meer gehaktballen, maar die serveerde ik ernaast. Zo ziet het…